Het zal voor sommigen van jullie bekend zijn, maar voor velen ook nog niet; thuiswerken. Door de uitbraak van het corona virus, wordt er opgeroepen om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Logisch natuurlijk, maar dit is voor de meeste mensen wel even wennen. Hoe zorg je er nu voor dat je zo efficiënt mogelijk vanuit huis kan werken? Wij geven hieronder graag wat tips.

1. Behoud je ritme

Natuurlijk hoef je niet meer achter de file aan te sluiten, dus je mag best iets langer blijven liggen dan normaal. Maar, het is wel belangrijk om op je vaste tijdstip te starten met werken. Zo behoudt je je ritme en ga je niet ineens achter lopen met werk, waardoor je uiteindelijk stress kan krijgen. Neem je pauzes op de normale tijdstippen en stap dan ook echt even weg van je laptop.

2. Blijf in contact met collega’s

Thuis werken zal ook wennen zijn voor veel van je collega’s. Ook al kan je niet bij praten bij het koffiezetapparaat in de ochtend, is het wel belangrijk om in contact te blijven met collega’s. Jullie zitten immers allemaal in hetzelfde schuitje en het is fijn om erover te kunnen praten. Maak een groepsapp aan met je team! Zo kan je makkelijk sparren over werkgerelateerde zaken, maar ook over het verloop van jullie dag.

3. Maak een lekkere lunch

Veel mensen zijn aan het hamsteren geslagen. Probeer een lekkere lunch te halen waar je wellicht wat meerdere dagen van kan eten, zodat je niet steeds naar de supermarkt moet. Maak bijvoorbeeld een lekkere soep of haal wat beleg en wraps waar je een aantal dagen van kan lunchen. Op onze instagram-stories geven wij geregeld lekkere lunch tips.

4. Maak het gezellig thuis

Zet lekker een kaarsje aan, neem een bosje tulpen mee met het boodschappen doen en maak een fijne werkplek voor jezelf. Natuurlijk is het een vervelende situatie waar we in zitten, maar probeer het toch zo aangenaam mogelijk te maken met jezelf.

5. Denk aan je gezondheid

Wellicht blijf jijzelf binnen, maar je laptop, je telefoon, etc. Kunnen allemaal bacteriën van buitenaf bevatten. Maak deze eerst dus lekker even schoon, alvorens je aan de slag gaat. Blijf ook geregeld je handen wassen. Ook belangrijk: hoe lekker het ook lijkt om de hele dag in pyjama te zitten, na een paar dagen ga je jezelf toch echt lui voelen. Natuurlijk hoef je thuis niet in je 3-delige pak te zitten, maar het is echt belangrijk om je ritme te behouden, en dus jezelf normaal te blijven verzorgen.

6. Blijf actief

Nu ook sportscholen gesloten zijn en de oproep is om binnen te blijven, wordt het een stukje moeilijker om aan je beweging te komen. Op Youtube vind je tal van programma’s om te volgen. Probeer hier tussendoor echt tijd voor te maken. Neem even een kwartiertje pauze van je computer en volg een yoga lesje of doe een korte interval training. Zo blijf je toch lekker actief en kan je even je gedachten verzetten.

7. Wees dankbaar

Probeer tussendoor te reflecteren. Wees dankbaar voor je collega’s, die lieve klant of het begrip van je werkgever. Wees dankbaar voor alle mensen die niet de optie hebben om thuis te werken en alles op alles moeten zetten om uit deze onzekere periode te komen. Probeer je sociale activiteiten online voort te zetten en blijf via je telefoon in contact met vrienden en familie, maar behoudt dit voorlopig echt online!

Ook wij van Office Recruiters werken gescheiden vanuit huis om verdere verspreiding te voorkomen. Natuurlijk staan wij zoals altijd klaar voor werkgevers en werknemers! Wel zullen wij alles via de telefoon en skype doen, maar verder zal er niets veranderen in onze werkwijze. Wij wensen iedereen veel gezondheid toe en hopen dat we hier allemaal snel uit mogen komen!