Als een expediteur in de logistiek ben je verantwoordelijk voor het organiseren van het transport van goederen van punt A naar punt B. Het kan een serieuze baan zijn, maar er zijn ook genoeg hilarische momenten die je kunt meemaken in deze branche. Hier zijn een paar voorbeelden van grappige situaties die wij hebben gehoord van expediteurs:

Verkeerd geadresseerd

Soms kunnen er foutjes worden gemaakt bij het adresseren van pakketten. Zo kwam een pakket bedoeld voor New York City uiteindelijk terechtkomt in New York, Texas. Het is dan aan jou als expediteur om alles recht te zetten en ervoor te zorgen dat het pakket alsnog op de juiste bestemming aankomt. Maar pfoe, dat leerde mij wel om echt alles dubbel te checken voortaan.

Verkeerde inhoud

Een klant vroeg om een pallet met tv’s te versturen, maar bij aankomst blijken er alleen dozen met cv’s op de pallet te staan. Oeps! Nog steeds vraag ik mezelf af hoe ik dit op meerdere documenten over het hoofd heb kunnen zien en de klant was ook oprecht niet blij.

Het kan altijd erger

 Je denkt dat je een drukke dag hebt, maar dan belt er een klant die vraagt of je nog even een transport met olifanten naar Afrika kunt regelen. Tja, dat is ook weer eens iets anders dan een doosje met kantoorartikelen.

Het verkeerde formaat

Ik werd gebeld door de jongens die aan het laden waren. Hoe ik had gedacht dat dit alles moest gaan passen? Ik klim de trap af naar beneden en zie het probleem.. ik heb een 20ft besteld in plaats van een 40ft container. Tsja, dat gaat hem niet worden jongens..

Miscommunicatie

Je hebt net een hele dag besteed aan het organiseren van een zending, maar dan blijkt dat de klant eigenlijk juli bedoelde in plaats van Juni. Ik ben langer bezig geweest om opslag te zoeken voor een maand dan voor het hele transport an sich.

Al met al kan het werk van een expediteur in de logistiek behoorlijk hectisch zijn. Maar met de nodige dosis humor en creativiteit kom je een heel eind. En wie weet, misschien wordt jouw grappige anekdote wel het verhaal waar iedereen nog jaren om moet lachen.