2020 is aangebroken! Voor sommigen betekent dit een frisse en nieuwe start, voor sommigen betekent dit een flinke dip na de gezellige december maand. Hoe dan ook, het “normale” leven begint weer gewoon, maar hoe maak je er een frisse start van? Hieronder geven wij graag wat tips.

  1. Vergeet goede voornemens

Onderzoek wijst uit dat slechts 17% van de Nederlandse bevolking de gemaakte goede voornemens volhoudt. Daarbovenop zorgt het verbreken van je goede voornemen vaak voor een negatief gevoel. Ons advies: wil je iets veranderen, doe het dan gewoon. Ongeacht welke dag, maand of jaar het is, ga ervoor.

  1. Praat bij met collega’s!

Na de jaarwisseling valt er altijd zat bij te kletsen met je collega’s. Gun jezelf ook even de tijd om iedereen naar zijn/haar feestdagen te vragen voordat je gelijk je drukke mailbox in duikt. Zo begin je je dag met leuke verhalen en houdt je de feestelijke gedachten wat langer vast.

  1. Begin je dag met glimlachen

Wist je dat je jezelf voor de gek kan houden met glimlachen? Normaal glimlach je natuurlijk alleen als je vrolijk bent, maar je hersenen zullen deze link ook omgekeerd maken! En als bonus, andere mensen worden natuurlijk ook vorlijk van jouw glimlach, wat weer positiviteit terug geeft.

  1. Boek een tripje!

Gun jezelf iets om naar uit te kijken. Dit sleept je ook door de dagen heen waarop het leven je wellicht iets minder toelacht. Boek een romantische overnachting met je lief, een citytrip met je beste vriendin of ga in je eentje op ontdekking! Hoe dan ook, zorg dat je iets leuks hebt om naar toe te leven.

  1. Bereidt een lekkere lunch

Het klinkt zo simpel, maar ook een lekkere lunch breekt je werkdag met iets positiefs. Of je nu voor een luxe broodje carpaccio gaat, of een gezonde quinoa salade, bereidt iets lekkers voor jezelfs waar je echt van geniet.

  1. Wees dankbaar

Hoe vervelend sommige dagen dan ook kunnen lopen, het kan nooit allemaal verschrikkelijk zijn. Houdt jezelf positief en denk aan de goede dingen in jouw leven. Of dit nou speciale vriendschappen, een bijzondere reis op de planning, fijne collega’s of je lievelings serie vanavond op tv is, uiteindelijk is er zoveel om dankbaar voor te zijn.

  1. Problemen? Bespreek het!

Kom je er met deze tips toch niet helemaal uit? Bespreek het probleem. Schrijf voor jezelf de punten op die je dwars zitten en bespreek dit openlijk. Gezamelijk kom je altijd tot een oplossing en wilt iedereen uiteindelijk met een prettig gevoel naar huis gaan na een werkdag!

Kom je er toch helaas niet uit? Wellicht vindt je iets interessant tussen onze vacatures!