Yes! Je hebt je droombaan gevonden! Hoe zorg je er nou voor dat je nieuwe werkgever niet om jou heen kan en jou aanneemt?! Wij gaan de komende weken met jou op weg naar je droombaan en geven je de beste tips en tricks. Een van de eerste stappen op weg naar je droombaan is een overzichtelijk en professioneel CV.

Vliegensvlugge beoordeling
Recruiters en werkgevers willen doorgaans snel weten of een sollicitant geschikt is voor een vacature. Over het algemeen wordt het cv gelijk gescreend op opleidingen, werkervaring en algemene indruk. Als dat er goed uitziet, wordt er inhoudelijk verder naar het cv gekregen, anders volgt er een afwijzing. Het is dus heel belangrijk dat je CV overzichtelijk en netjes is opgebouwd. Hoe je dat doet?! Wij geven je tips en tricks voor een goede basis.

1. Kies een duidelijke structuur en lay out
Wij hebben veel verschillende cv’s voorbij zien komen in de mooiste templates, designs en kleuren. Kies vooral wat bij je past, maar overdrijf het niet. Het belangrijkste blijft uiteindelijk toch echt de inhoud. Kies er bijvoorbeeld voor om de sectiekopjes in een kleur te zetten die bij je past, en laat de rest zwart of grijs. Gebruik een duidelijk lettertype, zoals Cambria, Calibri of Georgia. Daarmee houd je je CV duidelijk en overzichtelijk, maar geef je het wel een uniek tintje mee.

2. Foto? Gewoon doen!

Veel mensen twijfelen of ze een foto op hun cv moeten zetten? Wij zeggen: gewoon doen! Je wordt immers beter onthouden als je ergens een gezicht bij hebt. Kies voor een professionele foto. Een vakantiefoto of foto met je man, kinderen of huisdieren (hoe schattig ook) is not done. Dus: rustige achtergrond, check; goede belichting, check; leuke outfit, check; (glim)lach, check; KLIK! En klaar is je profielfoto!

3. Contactgegevens
Uiteraard zijn je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en emailadres onmisbaar op je cv. Kijk nog even goed naar je emailadres, want wil je echt dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek op misslovely@hotmail.com of machoman83@gmail.com? Zet bij je contactgegevens ook vooral belangrijke zaken voor de functie, bijvoorbeeld dat je in het bezit bent van een rijbewijs of verwijs ze naar je Instagram account als dat relevant is voor de creatieve droombaan waar je op solliciteert.

4. Wie ben jij?
Een kort persoonlijk stukje over jezelf werkt. Het zorgt er namelijk voor dat je CV verder gaat dan alleen wat je allemaal kunt. Schrijf in de ik-vorm, dat maakt het persoonlijker en schrijf iets dat aansluit op de vacature. Hiermee trigger je de recruiter of werkgever.

5. Opleiding en werkervaring
Zet je opleidingen en werkervaring in de juiste volgorde, dus van het heden naar het verleden. Bij opleidingen is het ook handig om aan te geven of je een diploma hebt behaald of niet. Geef bij je werkervaring duidelijk het bedrijf, de functie en welke periode je er gewerkt hebt, aan. Het is ook fijn om een korte functiebeschrijving neer te zetten, zodat gelijk duidelijk is wat je daar hebt gedaan en of dat matcht met de vacature.

6. Check je CV op spelfouten (kan niet vaak genoeg)
Een CV met spelfouten verkleint de kans enorm dat je wordt uitgenodigd voor een volgende ronde. Checken, checken, checken, dus! Sla het vervolgens op als pdf, dan weet je zeker dat er niks in je opmaak verspringt.

Probeer ervoor te zorgen dat je CV niet langer wordt dan 2 A4’tjes. Dat doe je door echt alleen de relevante kennis en ervaring voor de vacature te vermelden.

Zo, je CV is af! Dan is het nu tijd voor de volgende stap op weg naar je droombaan: de sollicitatiebrief. Daarover lees je volgende keer meer!

Heb je nog vragen over het opstellen van je CV? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!