Werken in de logistiek. Waarom is dat nou zo ontzettend leuk? Elke dag heb je ermee te maken. Jouw favoriete broodje in de supermarkt, het pakketje met je nieuwste schoenen, allemaal mogelijk door logistiek. Hoe gaaf is het om onderdeel van dit enorme proces uit te kunnen maken? Ontdek de magische wereld van logistiek! Wij geven je alle reden om voor deze dynamische branche te kiezen.

1. Geen dag is hetzelfde

Wil je graag dat de dag verloopt, zoals jij in gedachten had? Dan is werken in de logistiek geen optie. Om producten van A naar B te krijgen komt veel kijken. De kans dat er elke dag iets anders loopt dan van te voren gedacht, is groot. En dat maakt het juist zo leuk! Het is dan de kunst om snel te schakelen, creatief na te denken over een goede oplossing, de juiste partijen te benaderen, etc. Je weet aan het begin van de dag niet wat de rest van de dag gaat brengen en dat maakt werken in de logistiek enorm uitdagend, verrassend en dynamisch.

2. De mogelijkheden zijn eindeloos

De logistiek is ontzettend breed. Zo kan je aan de slag in de haven, als chauffeur, bij een vervoersbedrijf, in een magazijn, op een luchthaven, ….. Binnen de bedrijven zijn ook veel mogelijkheden. Zo kan je terecht in een operationele functie, zoals warehousemedewerker, maar ook in een meer strategische of ondersteunende rol. In de logistiek is op elk opleidingsniveau een leuke baan te vinden. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. En omdat er een groot tekort is aan medewerkers in de logistiek, is de kans op een baan groot. Mits je natuurlijk wel een dosis enthousiasme en inzet meebrengt.

3. Logistiek is de toekomst

De logistiek is continu in ontwikkeling. Er wordt altijd gekeken hoe processen effectiever kunnen verlopen. Grote kans dus dat je gaat werken met de nieuwste technologieën of onderdeel uitmaakt van een verbeteringsproces.

Ook de e-commerce markt groeit heel snel en blijft maar groeien. Dit brengt weer nieuwe vraagstukken met zich mee waarop ingespeeld moet worden.

Daarnaast is logistiek overal. Het zal altijd nodig zijn. Dit alles zorgt ervoor dat de toekomst voor de logistiek er rooskleurig uitziet. Het is dus een branche met zekerheid.

4. Verantwoordelijkheid

Iedereen binnen de logistieke keten draagt een stuk verantwoordelijkheid. Als er in de keten ergens iets mis loopt, dan heeft dat gevolgen voor de volgende stap in het proces. Jouw functie is dus heel waardevol. Zowel als starter als ervaren kracht draag je deze verantwoordelijkheid. Je nuttig voelen en gewaardeerd worden zijn belangrijke zaken die ervoor zorgen dat je plezier in je werkt hebt en die vind je zeker terug in de logistiek.

Op dit moment zijn er veel logistieke vacatures te vinden, op alle opleidings- en ervaringsniveaus. Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Je kunt ervoor kiezen om zelf te solliciteren. Kijk dan bijvoorbeeld op de jobboards, Linked-In of op de ‘werken bij’-pagina van een logistieke organisatie. Een andere optie is om je te laten bemiddelen door een recruitmentbureau dat gespecialiseerd is in logistieke functies. Er zijn er genoeg. Kies een of twee recruitmentbureaus uit die vacatures hebben die aansluiten bij jouw ervaring en interesses en waar je een goed gevoel bij hebt. Eventueel kan je in je omgeving vragen naar goede (of slechte) ervaringen met een bureau.

Een mooie toekomst ligt op je te wachten! Succes en vooral veel werkplezier in de logistiek!